Toegang

Maaldagen:

Van april tot en met september is de molen op elke 2e zaterdag van de maand in bedrijf. Hij is dan te bezoeken van 10 tot 17 uur. Bij voldoende wind wordt er dan met kantstenen, voorslag, stampers en naslag plantaardige olie en koeken geproduceerd worden. Daarnaast doen wij ook mee aan:

  • Nationale Molen- en Gemalendag (2e zaterdag van mei)
  • Open Monumentendag (2e zaterdag van september)
  • Zaanse Molendag (laatste zaterdag van september)


Verder draait de molen meestal op zaterdag. U kunt dan altijd even langs komen om te kijken of de molen open is. Indien u de molen wilt bezoeken dan kunt u het beste enkele dagen van te voren even bellen naar de molenaar: (075) 6172199 of 06-54378582.

Toegangsprijzen:

  • Volwassen € 5,50 per persoon
  • Kinderen van 4 t/m 17 jaar € 2,50
  • Leden van vereniging "De Zaansche Molen": gratis toegang
  • (inclusief 1 introducé en/of 2 kinderen)

Groepsbezoek:

Voor groepsbezoek in het weekend kunt u een afspraak maken met de molenaar. Bel mij (075)6172199 of mail ons info[at]pink[dot]molens[dot]org Voor groepsbezoek op doordeweekse dagen kunt u contact op nemen met het Molenmuseum, zie de gegevens hieronder.

Voor scholen is het momenteel, slechts incidenteel, op aanvraag mogelijk de molen te bezoeken in combinatie met het Molenmuseum. In plaats daarvan zijn er arrangementen mogelijk in combinatie met andere molens. Er worden rondleidingen gegeven door vrijwilligers. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met het Molenmuseum, vraag naar mevrouw Resi Veenman: (075)6288968. of kijk op de website van Vereniging De Zaansche Molenwww.zaansemolen.nl

Stagemolen:

De molenaars van Het Pink fungeren als stagemolenaars voor het Gilde van Vrijwillige Molenaars, afdeling Noord-Holland. Een ieder die als molenaar in opleiding staat inschreven kan zich bij ons aanmelden om een aantal dagen op het Pink mee te lopen om zo voldoende maaluren op een 'vreemde' molen te krijgen. Verder bieden wij molenaar in opleiding de mogelijkheid om op een maaldag te leren olieslaan.
Interesse? Bel of mail ons info[at]pink[dot]molens[dot]org, het liefst twee weken voor de geplande maaldag.

Adres: routebeschrijving

Oliemolen "Het Pink"
Pinkstraat 12
1541 HD Koog a/d Zaan
tel: 075-6160429
e-mail: info[at]pink[dot]molens[dot]org

De voordeur

(foto:G.D. Wijnja)