Molenlogboek

U kunt hieronder selecteren per maand en/of per jaar:
Selecteer maand: Selecteer Jaar:

Vorige Volgende

30-05-2020 - Zaterdag 07:30 - 00:00 fotografie

Weer en wind O 3B -> NO 4B
Zeilvoeringen 4 in top ==> 2 in de middelst en 2 in top ==> 4 in top
Omwentelingen 6890

Normaal zouden we Pinksterzaterdag een nacht gedraaid hebben en de zaterdag na een hazenslaapje opruimen voor luilak. Niet dit jaar.

Een  deel van de maalploeg was er echter wel al vroeg, de Zaansche Molen is met een project bezig om op alle molens de molenaars en het ambacht in beeld te brengen. Na de molen half om kruien naar het oosten, met een tussenstop op het Noordoosten voor de mooiste fotohoek de hele ochtend bezig met de fotografen. In principe wel dingen in scene gezet maar wel zo realistisch mogelijk, zodat het wel klopt wat je normaal doet. Er zijn zo te zien hele leuke foto's uitgekomen, we zijn benieuwd. De wind was eerst niet heel veel, maar nam steeds meer toe.

Daarnaast is een deel van de maalploeg blijven hangen, dus de molen heeft de hele avond nog gedraaid. De molen uiteraard in Pinksterstand achtergelaten.16-05-2020 - Zaterdag 10:00 - 00:00

Weer en wind West noord-west 3/4 bft overdag buiig weer later rustig weer
Zeilvoeringen 4 in top ==> 4 in de middelst ==> 2 in de middelst en 2 in top ==> 4 in top
Omwentelingen 4133

Ondanks de corona draait de molen nog steeds af en toe, we zijn echter voor publiek gesloten.

Vorige week was geconstateerd dat de overwerker van het roerwerk van het voorslag wat los zat. Daar hebben we vandaag goed naar gekeken, het wiel zit dusdanig los dat we toch maar de molenmaker vragen om het vast te zetten. Maar daarnaast zat een van de stoelen ook los, en kwam het plankje dat het wiel zijwaarts tegen  moet houden. Die is helemaal schoongemaakt van overtollig vet, en weer vastgezet. Nu afwachten op het wiel.

Verder is het gras weer gemaaid, ook dat gaat gewoon door.
Vorige Volgende