Molenlogboek

U kunt hieronder selecteren per maand en/of per jaar:
Selecteer maand: Selecteer Jaar:

Vorige Volgende

29-09-2018 - Zaterdag 10:15 - 20:15 Zaansche Molendag

Weer en wind ZW 2B
Zeilvoeringen 4 in top
Omwentelingen 142

Vandaag weer een traditionele molendag met nauwelijks wind. Begin van de dag kwam de molen nog wel heel even rond maar dat duurde niet heel lang.Over de hele dat maakte de molen af en toe een paar omwentelingen maar veel meer zat er niet in.

Het publiek kwam evengoed, in vlagen.  Met 50 man over de hele dag was er genoeg tijd om iedereen wat uitleg te geven. Ook nog tijd voor wat kleine klusjes in de molen. Een gezellige dag, met zeker ook nog wat aanloop van bekenden.15-09-2018 - Zaterdag 10:00 - 16:45

Weer en wind west 4 bft beetje bewolkt weer
Zeilvoeringen 2 in de middelst en 2 in top ==> 4 in top
Omwentelingen 3080

Vandaag was er een leerling op bezoek om eens een oliemolen te bekijken. Er stond een redelijke wind, dus voorzichtig begonnen met 2 halfjes eraf.

Omdat het redelijk weer was, was het ook verstandig om de teerklus achter voort te zetten. Twee man zijn daarmee aan de slag gegaan. Daarnaast de leerling uitgebreid rondgeleid, en is er wat olie geslagen op het naslag.

Tevens is het straatje voor de molen na het weghalen van het onkruid goed schoon gespoten zodat alle wortels weg zijn, en is er brekerzand in geveegd.

Een dag met diverse klussen maar uiteindelijk welbesteed.08-09-2018 - Zaterdag 10:00 - 20:15 Monumentendag

Weer en wind ZW 2-> 5B
Zeilvoeringen 4 in top ==> 2 in de middelst en 2 in top
Omwentelingen 4116

Vandaag monumentendag. Tijdens het voorleggen kwam de eerste bezoeker al met 2 kleine kinderen. Mee naar boven genomen om te kijken, wat ze meteen heel leuk vonden.

De hele dag liep het publiek door. Diverse mensen, leuke gesprekken gehad.

Dat we begonnen was er niet veel wind. Dat de wind eindelijk door kwam was het te laat om nog een loopje te malen. Dus voornamelijk uitgelegd en alleen eind van de dag nog een paar paartjes geslagen.
Vorige Volgende