Molenlogboek

U kunt hieronder selecteren per maand en/of per jaar:
Selecteer maand: Selecteer Jaar:

Vorige Volgende

30-09-2017 - Zaterdag 10:00 - 17:00 Zaanse Molendag

Weer en wind W 1B, regenachtig, rond de middag een bui
Bijna traditioneel op molendag weinig wind. Uiteindelijk de molen toch maar op het westen gezet, en een wachtzeiltje voor. Het bleef het grooste deel van de dag regenachtig, en rond het middaguur was er zelfs een flinke bui. Dit had zijn uitwerking op het bezoek, we hebben over de dag maar een stuk of 10 bezoekers gehad.


09-09-2017 - Zaterdag 10:00 - 17:15 Open Monumentendag

Weer en wind WZW 2 - 3 B
Zeilvoeringen 4 in top
Omwentelingen 2775

Vandaag was het open monumentendag en hoewel de dag met slecht weer begon, knapte het aardig op in de loop van de dag. De wind trok aan en het zonnetje kwam ook weer eens om de hoek kijken. Met het opknappen van het weer kwamen er steeds meer bezoekers. We hebben vooral veel bezoek gehad van Zaankanters 'die om de hoek wonen, maar hier voor het eerst kwamen'. We hebben ze overladen met informatie en uiteindelijk een aanmeldformulier voor de Zaansche Molen gegeven.

We hopen op veel aanmeldingen!02-09-2017 - Zaterdag 10:00 - 19:30 Een dagje teren.

Weer en wind zonnig weer noord noord-oost wk 1/3
Omwentelingen 1771
Hoewel het weer de afgelopen dagen niet echt meewerkt konden we vandaag een flink deel van de molen teren. We kregen hulp van Levi, een jongen uit de buurt en van Rick, die toevallig op doortocht was. De stelling is volledig voorzien van een nieuwe teerlaag, ook de westkant van de Noorderschuur heeft een laagje teer gekregen. We hebben hier de gehele dag aan gewerkt.


Vorige Volgende